ALAOSASTOJEN ESITTELY

Yhdysmiesluettelo / tiedotusvastaavat 2020

MESTARI-LAULAJAT RY
Hannu Ahokanto 040-531 8063,
h.ahokanto@gmail.com

RAKENNUSMESTARIKEILAAJAT RY
Lars Ånas 0400-839 614, lars.anas@elisanet.fi

RAKENNUSMESTARIKLUBI RY
Esa Annala 0400-400 636, rantahiukka@gmail.com

RMK-VENEILIJÄT HRV RY
Niklas Enkvist 040-5882988
nenkvist@gmail.com
http://hrmv.wordpress.com/

GOLF
Raimo Kostiainen 0400-409 800,
raimo.k.kostiainen@gmail.com

HIIHTO- JA YLEISURHEILU
Raimo Hartonen 044-224 4521,
rharton1@welho.com

KALAKERHO
Reino Holappa 045-107 4060,
reino.holappa@temotek.fi

KALLIONIEMI
Tapio Päiväläinen 050-538 7672, tapio.paivalainen@yit.fi

KULTTUURI- JA PERINNEKERHO
Heikki Autio 050-572 7491,
heikki.autio@kolumbus.fi 

MAILAPELIT
Martti Rissanen 050-526 9725
martti.rissanen@evl.fi

NUORTEN KERHO
Teemu Appelgren 045-234 0433 teemu.appelgren@fira.fi

RAKENNUSMESTARIEN ROUVAT
Tuula Toivonen 050-435 1127,
tuula.toivonen10@luukku.com
Pirkko Kirjavainen 050-502 1839

RKM-VETERAANIT
Ari Angervuori 050-368 5994, ariangervuori@gmail.com

SUUNNISTUS
Sakari Heikkinen 050-354 3085,
sakari.heikkinen@hel.fi

UINTI
Tero Jaatinen 0500-481283, terojaatinen@mac.com

 

Alaosastojen esittely

RAKENNUSMESTARIKLUBI RY

Helsingin Rakennusmestariklubin syntysanat lausuttiin syyskuussa vuonna 1896. Vuonna1920 Helsingin Rakennusmestariyhdistys ja Klubi aloittivat yhteisen toiminnan, jolloin Klubi keskittyi pääosin harrastus- ja vapaa-ajantoimintaan. Sääntöjensä mukaisesti se on yhdysside rakennusmestarien ja rakennusalaa lähellä olevien henkilöiden välillä.

Klubilla on Helsingin keskustassa jäsenistön käyttöön varattu tila, jossa seurustelun lisäksi pelataan aktiivisesti biljardia ja heitetään tikkaa ja pidetään pienimuotoisia kokouksia. Biljarditaidot testataan perinteisesti Klubin kinkku- sekä kesäkasikisassa.

HRMY:n jäsenten lisäksi Klubin jäseniksi voidaan hyväksyä myös muiden rakennusmestariyhdistysten jäseniä sekä rakennusalaa lähellä olevia henkilöitä, jotka maksavat erillisen jäsenmaksun.

MESTARI-LAULAJAT RY

Helsingin rakennusmestarit perustivat mieskuoro Mestari-laulajat vuonna 1915. Vuonna 1991 kuoro merkittiin yhdistysrekisteriin ja se muuttui HRMY:n itsenäiseksi jäsenyhdistykseksi.

Jo yli kolmen miespolven ajan suomalaista mieskuorolauluperinnettä ja rakentajakulttuuria vaalinut kuoro on edelleen leimallisesti rakentajien kuoro, vaikka mukaan on tullut myös muiden ammattikuntien edustajia. Kuoro tarjoaa jäsenilleen virkistävän vastapainon työelämälle, rentoa ja mukavaa toimintaa sielunveljien kanssa ja yleisölle elämyksellisiä hetkiä mieskuorolaulun parissa.

Kuoron perinteisiä konsertointipaikkoja ovat kirkot erityisesti joulun aikaan. Lisäksi esiintymisiä on lukuisissa ammattikunnan tilaisuuksissa sekä yksityistilaisuuksissa. Ohjelmistossa on sekä a cappella -lauluja että säestyksellisiä teoksia. solisteina on usein myös oopperatähtiä.

Kuoron laulunjohtajana on vuodesta 1990 lähtien toiminut Märt Ratassepp.

RAKENNUSMESTARIKEILAAJAT RY

Helsingin Rakennusmestarikeilaajat ry on perustettu vuonna 1959. Seuran sisäinen kilpailutoiminta on vilkasta, lisäksi keilaavat rakennusmestarit osallistuvat vuosittain lukuisiin sekä valtakunnallisiin että paikallistasolla järjestettäviin kilpailuihin. Myös Helsingin Bowlingliiton sarjoihin osallistutaan aktiivisesti useilla joukkueilla. Pitkiin keilaperinteisiin kuuluvat myös kolmikaupunkiottelut Turun ja Tampereen rakennusmestarikeilaajia vastaa.  

RAKENNUSMESTARIVENEILIJÄT HRV RY

Helsingin rakennusmestariveneilijät HRV ry on perustettu vuonna 1976. HRMY:n alajaostona se kehittää ja ylläpitää jäsenistönsä veneilyharrastusmahdollisuuksia. HRV pitää kunnossa Helsingin Laajasalon kaupunginosassa olevaa Kallioniemen venesatamaa, valvoo veneiden meri- ja satamakelpoisuutta, järjestää kursseja sekä esitelmä- ja neuvontatilaisuuksia merenkulussa ja siihen kiinteästi liittyvissä oheistoiminnoissa.

HRV järjestää myös erilaisia veneily-, ulkoilu- ja yhteistoimintatilaisuuksia jäsenistönsä ja sidosryhmiensä kanssa sekä edistää aktiivisesti osaltaan HRMY:n jäsenhankintaa.

RAKENNUSMESTARIVETERAANIT

Rakennusmestariveteraanit, vuoteen 1991 saakka Veteraanikerho, on perustettu vuonna 1976. Sääntöjensä mukaan se on jäsentensä aatteellinen ja toiminnallinen yhdysside, joka vaalii ja tallentaa rakentamisen perinteitä ja työvälineitä.

Aktiivisesti toimivan kerhon näkyvimpiä toimintamuotoja ovat kuukausitapaamiset ja monipuoliset retket ja tutustumiskäynnit. Kuukausitapaamisten esitelmöitsijöinä ja keskustelujen alustajina on jäseniä kiinnostavia ammattilaisia terveydenhuollosta yhteiskunnallisiin asioihin. Tutustumiskohteita ovat mm. pääkaupunkiseudun ja muunkin Suomen isot rakennuskohteet. Kerho tekee myös pidempiä terveys-virkistysmatkoja.

KULTTUURI- JA PERINNEKERHO

Kulttuuri- ja perinnekerho perustettiin vuonna 2006 jatkamaan vuosina 1965-2005 toimineen Taidekerhon toimintaa. Varsinaisten taiteilijoiden lisäksi Kulttuuri- ja perinnekerhon tavoitteena on tavoittaa laajemmin HRMY:n jäsenistön kulttuurin ja perinteen harrastajia. Toiminnan ytimenä ovat monipuoliset tutustumiskäynnit kulttuurikohteissa, kuten museoissa ja taidenäyttelyissä.

RAKENNUSMESTARIEN ROUVAT

Vuonna 1916 perustettu Rakennusmestarien Rouvat toimii edelleen aktiivisesti. Jäsenet kokoontuvat säännöllisesti käsitöiden ja askartelujen parissa. Tapaamisissa valmistuvien tuotteiden myyjäistulot käytetään osin lasten hyväksi ja osin ikääntyvien jäsenten hyvinvointiin ja virkistykseen.

Rouvien kuukausi-illat sisältävät ohjelmaa hyvinvoinnista turvallisuuteen, taiteesta hyvään ruokaan sekä mukavaa yhdessäoloa ja tuttujen tapahtumista. Lisäksi virkistäydytään retkillä ympäri Suomea sekä teatteri- ja näyttelykäynneillä.

URHEILUTOIMINTA

Urheilutoimikunta

HRMY:n Urheilutoimikunta ylläpitää ja kehittää sekä RKL:n että yhdistyksen urheilutoimintaa. Urheilutoimikunta valitsee vuosittain Vuoden Mestariurheilijan. Urheilulajien erilaisuudesta johtuen eri jaostot toimivat nykyisin hyvin itsenäisesti.

Hiihto ja yleisurheilu

Hiihto- ja yleisurheilujaosto huolehtii yhdistyksen jäsenten hiihdon, maastojuoksun ja yleisurheilun harrastustoiminnan ylläpitämisestä ja kehittämisestä. Jaosto järjestää kussakin lajissa myös yhdistyksen mestaruuskilpailut. Hiihdossa kilpaillaan sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä. Maastojuoksukilpailut ovat syksyllä ja keväällä juoksumatkojen pituuksia vaihdellen. Yleisurheilulajeina ovat 60/100 metriä, pituus, kuula ja 1500 metriä.

Lajien parhaat palkitaan vuosittain Lassen pytty -kiertopalkinnoin. Lisäksi kaikissa lajeissa kilpaillaan vuosittain pistekilpailuna kiertopalkinnosta sekä tavarapalkinnoista.

Jaoston jäsenet osallistuvat aktiivisesti RKL:n mestaruuskilpailuihin. Myös muuta toimintaa järjestetään kiinnostuksen ja resurssien mukaisesti.

Suunnistus

HRMY:n suunnistajat käynnistivät jo vuonna 1973 rakennusalan toimihenkilöiden viikoittaiset sarjasuunnistukset, jotka ovat jatkuneet siitä lähtien keskeytyksettä. Vuonna 1994 Helsingin ja Espoon rakennusmestariyhdistykset, Helsingin Kunnalliset Rakennusmestarit ja Helsingin RIA perustivat uuden Rakentaja Rastit ry:n, jonka puitteissa myös sarjasuunnistukset ovat jatkuneet.

Vuosittain HRMY:n jäsenet kilpailevat kuntosuunnistusten lisäksi sekä yhdistyksen että RKL:n suunnistusmestaruuskisoissa.

Ammunta

HRMY:n ampujien toiminta käynnistyi 1960-luvulla. Vuosittain käydään kisat sekä keskusliiton että yhdistyksen mestaruuksista. Helsingin yhdistyksessä on keskitytty haulikko- ja hirviammuntaan, joiden suorituspaikat ovat Sipoossa. RKL:n kisoissa ovat haulikkolajeina metsästys- ja skeetammunta ja metsästystrap sekä luodikkopuolelta hirviammunta.

Ammunnan harjoittelu on pääosin omatoimista, kilpailujen yhteydessä harjoitellaan myös ryhmissä. Halukkaiden ilmoittautuessa heille järjestetään opastusta lajin pariin.

Golf

HRMY:n golf-jaosto perustettiin vuonna 1991. Jaosto ei ole varsinainen golf-seura, vaan sen noin 80 jäsentä kuuluu noin 30:een eri Etelä-Suomen alueella olevaan seuraan. Kesäkaudella HRMY:n golf-jaosto osallistuu moniin kilpailuihin kuten RKL:n ja yhdistyksen mestaruuskilpailut sekä ystävyysottelut muiden rkm-yhdistysten kesken.

Uinti

Uintijaoksen vuoden päätapahtumat ovat yhdistyksen omat mestaruuskilpailut sekä RKL:n mestaruuskilpailut, jotka pidetään liittokokouksen yhteydessä.


 

 
 
Ajankohtaista Jäsenlehdet Mestari-illat Tapahtumakalenteri Puheenjohtajan palsta Linkkejä Arkisto
Jäsenille Liikuntasetelit Kallioniemi Himos
Puheenjohtajat & toimikunnat Organisaatio Toimitus Toimintasuunnitelma
Alaosastojen esittely Ampujat Golf Hiihto ja Yleisurheilu Kalakerho Kulttuuri- ja perinnekerho Mailapelit Mestari-Laulajat Nuorten kerho Rakennusmestarien Rouvat Rakennusmestarikeilaajat Rakennusmestariklubi RKM-Veneilijät HRV RKM-Veteraanit Suunnistus Uinti